2018 | De vertellingen van 1001 nacht

2018 | De vertellingen van 1001 nacht


 

Op 7, 8 en 9 juni stond toneelclub ’t Hondje van Mary op de planken van het Polanentheater in Amsterdam. Onder leiding van regisseur Tim de Zwart speelden zij ´Vertellingen van 1001 nacht.´

een gruwelijk sprookje op het snijvlak van liefde en haat

 
Veel mensen denken bij de titel aan Arabische sprookjes. Maar het stuk is niet geschikt als voorlees- materiaal voor het slapen gaan. Je waant je ook niet de gehele voorstelling in vervlogen Arabische tijden. Oosterse invloeden worden afgewisseld met verwijzingen naar de moderne Westerse wereld.

Scenarioschrijver Peer Wittenbols schreef het stuk wat in 2012 in premiere ging. Hierin vertolkte Marc Marie Huibrechts de rol van Sheherazade. Zij is de duizend en eerste bruid van de gevreesde sultan. Met haar fantasie tovert ze allerlei karakters het podium op die ze bizarre, liefdevolle, hartverscheurende of grappige verhalen laat vertellen. Zal ze hiermee de gekrenkte ziel van de sultan bereiken en hem van gedachte doen veranderen over haar lot?

De voorstelling begint om 20.00 uur. De minimum advies leeftijd is 12 jaar. Graag de kaarten een half uur voor aanvang van de voorstelling ophalen en contant betalen bij de kassa van het Polanentheater. Er is geen PIN-automaat aanwezig.
 
 
Toneel | De vertellingen van 1001 nacht

Toneelvoorstelling: De vertellingen van 1001 nacht
 
2018 | Nieuw amateur toneelstuk in Polanentheater
 
Toneelvoorstelling: De vertellingen van 1001 nacht
Bestel jouw tickets online

De vertellingen van 1001 nacht