Acteerlessen en toneelcursussen voor amateurs

Toneelvereniging ’t Hondje van Mary te Amsterdam

Toneelcursussen in Amsterdam

Een geweldige kans om kennis te maken met amateurtoneel is het volgen van een toneelcursus bij toneelvereniging ’t Hondje van Mary. In de toneelworkshops komen de diverse facetten van toneelspelen aan de orde.

Na de cursus zet je samen met je medespelers een mooie toneelvoorstelling neer waarvan het publiek mag genieten. De theaterstukken zijn op basis van improvisatie, een eigen script of op basis van een bestaand toneelstuk welke wordt bewerkt.

Is toneelspelen iets voor jou?
Wil je ontdekken of je talent hebt? Ben je een ervaren acteur en wil je meer leren? Maak gebruik van het inschrijfformulier:

►  INSCHRIJVEN TONEELCURSUS 

Vanaf september 2019 worden weer nieuwe toneelcursussen aangeboden. Audities vinden plaats in september/oktober op een dinsdagavond.

Toneelspelen is waanzinnig leuk en leerzaam, je hebt wekelijks een avond lang plezier. Je moet niet alleen tekst uit je hoofd leren en opzeggen. Je leert jezelf een ander karakter en andere lichaamsdynamiek aan te nemen.

video  |  bekijk een impressie van de toneelrepetities

Tijdens de wekelijkse repetities ben je onder begeleiding van een professionele regisseur bezig met je lichaamshouding, hoe beweeg je en waar sta je op het podium. Je leert over het gebruik van je stem, het laten doorklinken van emoties en de daarbij behorende gezichtsuitdrukkingen. Je kruipt steeds meer in je rol en uiteindelijk word je degene die je uitbeeldt en speelt.

De eerste toneelrepetities kenmerken zich doorgaans door improvisatie- en warming up technieken. Als de rolverdeling bekend is, worden speltechniek en enscenering verfijnd en worden de rekwisieten, beelden en decors uitgewerkt.

Het uiteindelijke doel is een volwaardige theatervoorstelling in een theater in Amsterdam. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar en voor het Amsterdamse publiek.

Is toneelspelen iets voor jou?
Wil je ontdekken of je talent hebt? Ben je een ervaren acteur en wil je meer leren? Maak gebruik van het inschrijfformulier:

 INSCHRIJVEN TONEELCURSUS 

Vanaf september 2019 worden weer nieuwe toneelcursussen aangeboden. Audities vinden plaats in september/oktober op een dinsdagavond.

De toneelcursus is bedoeld voor alle Amsterdammers vanaf 18 jaar die serieus met toneel willen bezig zijn en gemotiveerd zijn om mee te spelen in een professioneel toneelstuk. Acteurs die zich aansluiten bij onze toneelclub blijven dikwijls jarenlang lid.

Toneelvereniging ’t Hondje van Mary repeteert van medio september tot juni wekelijks op de dinsdagavond van 19:30- 22:00 uur in een studio op de Brouwersgracht in Amsterdam. Daarnaast worden er enkele extra repetities ingepland op een dagdeel van een zaterdag of zondag. Tevens is er een toneelweekend van anderhalve dag op een locatie buiten Amsterdam. De toneelgroep speelt tot slot van de toneelcursus drie voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag in een theater in Amsterdam. Voor alle activiteiten is deelname verplicht.

.
2013 | Emergo

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt of aan een eigen bewerking van een toneelstuk.

De toneelvoorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theatervoorstellingen.

Een geweldige kans om kennis te maken met amateurtoneel is het volgen van een toneelcursus bij de Amsterdamse toneel-vereniging. In de toneellessen zullen de diverse facetten van toneelspelen aan de orde komen.