cursus | Amateur Toneel Amsterdam

cursus | Amateur Toneel Amsterdam

Toneelspelen is waanzinnig leuk en leerzaam, je hebt wekelijks een avond lang plezier. Je moet niet alleen tekst uit je hoofd leren en opzeggen. Je leert jezelf een ander karakter en andere lichaamsdynamiek aan te nemen.

Een geweldige kans om kennis te maken met amateurtoneel is het volgen van een toneelcursus bij toneelvereniging ’t Hondje van Mary. In de toneelworkshops komen de diverse facetten van toneelspelen aan de orde. Binnenkort vinden er audities plaats en hopen we nieuwe enthousiaste puppy’s te verwelkomen. Vanaf september starten we met nieuwe toneelcursussen.

cursus | inschrijfformulier amateurtoneel
audities vinden plaats in september/oktober 2019
video | impressie van een toneelrepetitie

 
Na de cursus zet je samen met je medespelers een mooie toneelvoorstelling neer waarvan het publiek mag genieten. De theaterstukken zijn op basis van improvisatie, een eigen script of op basis van een bestaand toneelstuk welke wordt bewerkt.

2014 | Ten Liefde

De eerste maanden van het repetitieseizoen kenmerken zich door workshops, improvisatie-en warming up technieken, waarna – als de rolverdeling bekend is – speltechniek wordt verfijnd, enscenering en rekwisieten geconcretiseerd worden. Doorgaans wordt in overleg met alle acteurs en de regisseur (altijd een professionele docent) een stuk gekozen en vervolgens bewerkt.

Het uiteindelijke doel is een volwaardige theatervoorstelling in een theater in Amsterdam. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek. Tijdens deze voorstelling richten wij ons op het concept ‘storytelling’.

cursus | inschrijfformulier amateurtoneel
audities vinden plaats in september/oktober 2019

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt of aan een eigen bewerking van een toneelstuk.

De toneelvoorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theatervoorstellingen.

Tijdens de cursus amateur toneel Amsterdam richten wij ons op het concept van ‘storytelling’. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.