video | 2015  Promo De Waan van de Dag

video | 2015  Promo De Waan van de Dag

Deze avond staat een ding voorop, de inhoud. We zijn live en alles mag gezegd worden.

 We zoeken steeds het randje op.
 Het zal goed voelen.
 Maar er zal ook spanning zijn.
 U zult zeker genieten.
 Dat inspireert ons.

We zijn live en alles mag gezegd worden.

Toneelvereniging ‘t Hondje van Mary, al jaren een bekende verschijning in de wereld van het Amsterdamse amateurtoneel, kreeg vorig jaar met de voorstelling “Ten Liefde” vele lovende woorden. Met dit nieuwe stuk, De Waan van de Dag, gebaseerd op de huidige mediawereld, speelt de groep in op de verwevenheid tussen media en politiek. En de grillige wanen en beelden die daardoor kunnen ontstaan. Grillig, amusant en herkenbaar.

2015 | De Waan van de Dag

Welkom allemaal in de studio van Nieuws van de Dag. Onze smaakvolle en spraakmakende talkshow met verrassende meningen en ontregelende inzichten. Deze avond staat een ding voorop, de inhoud. We zijn live en alles mag gezegd worden. Lees verder.

 

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de toneelcurssusen richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.