2010 | De Stille Buurman

2010 | De Stille Buurman

Die buurman is stil. Maar wat zegt dat? Ssst. Let op. Juist die stille buurman vertrouwen wij niet. Hier in Terwolde willen we alles van elkaar weten.

2010 | De Stille Buurman 't Hondje van Mary | Toneelvereniging Amsterdam

In een spetterend stuk laat ‘t Hondje van Mary je kennis maken met de inwoners van Terwolde. Ze drinken, gokken en schelden, maar dat is omdat ze boos zijn, en verdriet hebben, en dat berust altijd op liefde. Liefde voor de club, liefde voor het kind. Alleen die buurman. Die vertrouwen wij niet.

 Tekst door 't Hondje van Mary en Hans Keijzer.
 Regie: Hans Keijzer
 Optreden: 4 en 5 juni 2010, theater de Cameleon
 Rolverdeling:
 Ilse: Danka Stuyver
 Natascha: Danka Stuyver
 Bard: Guido Hogenbirk
 Peer: Guido Hogenbirk
 Jan: Martijn de Kruif
 Conchita: Shirley
 Consuela: Sylvia

2010 | De Stille Buurman 't Hondje van Mary | Toneelvereniging Amsterdam

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de cursus amateur toneel Amsterdam richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.