Toneelvoorstelling Schuldig

Een toneelstuk vol spanning en humor.
Over thema’s die van alle tijden zijn.
Vooroordelen, onverwerkte frustraties,
stereotypering, nurture of nature.

De toneelvoorstellingen van ’t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de voorstellingen.

’t Hondje van Mary speelt Schuldig

De eerste maanden van het repetitie seizoen 2016-2017 kenmerkt zich door workshops, improvisatie-en warming up technieken, waarna – als de rolverdeling bekend is – speltechniek wordt verfijnd, enscenering en rekwisieten geconcretiseerd worden. Doorgaans wordt in overleg met alle acteurs en de regisseur (altijd een professionele docent) een stuk gekozen en vervolgens bewerkt.

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt of aan een eigen bewerking van een toneelstuk.

De toneelvoorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theatervoorstellingen.

Tijdens de cursus amateur toneel Amsterdam richten wij ons op het concept van ‘storytelling’. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek. De wekelijkse toneelcursus heeft dan ook deze invalshoek.