2008 | Na de Regen

2008 | Na de Regen

Twee jaar zonder regen. Dat doet rare dingen met mensen. Het dak van een groot bedrijf is het toevluchtsoord voor acht van zijn werknemers. Hier proberen zij te ontsnappen aan de voortdurende controle van de bedrijfsleiding. De onderlinge relaties zijn wisselvallig.
Na de Regen | 't Hondje van Mary Toneelvereniging Amsterdam
 

De regels gelden binnen het gebouw. En dit is buiten het gebouw.

Twee jaar zonder regen. Dat doet rare dingen met mensen. Het dak van een groot bedrijf is het toevluchtsoord voor acht van zijn werknemers. Hier proberen zij te ontsnappen aan de voortdurende controle van de bedrijfsleiding. De onderlinge relaties zijn wisselvallig. Was het weer dat ook maar; dat zou de oplopende druk kunnen verlichten.

Heb jij er wel eens over nagedacht wat er gebeurt met een lichaam dat van een hoogte van bijna 200 meter naar beneden stort en te pletter valt?

Script: Sergi Belbel
Regie: Tingue Dongelmans
Optreden: 15, 16, 17 mei 2008
Locatie: Ostadetheater

Ze hebben een keuze gemaakt die geen enkele vrouw,
… of man, zou moeten maken.

Rolverdeling:
Bedrijfsleider: Cora Yfke
Blonde secretaresse: Brigitte Buissink
Bruinharige secretaresse: Jacky van den Bosch
Bureauchef: Daan Vunderink
Computerdeskundige: Martijn de Kruif
Koerier: Matthijs de Visser
Roodharige secretaresse: Yvonne Prins
Zwartharige secretaresse: Sandra Smeekes

Alles lijkt zo klein van hieruit, zo futiel.

[huge_it_gallery id=”6″]

Van die 137 doden ken ik er niet een. En buiten dat, ik doe geen vlieg kwaad.

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de cursus amateur toneel Amsterdam richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.