2004 | Andorra

2004 | Andorra

Een witgekalkt dorpje. De leraar heeft vroeger bij de vijand een buitenechtelijk kind verwekt en heeft het kind toen mee terug genomen naar Andorra. Hij zei dat het een Jodenkind was dat hij had gered van de vijand. De mensen geloofden hem.

‘Ik denk niet aan andere jongens. ik denk alleen aan jou’ zegt Barblin.

Het kind groeit op in Andorra. Als Jood. De mensen zeggen dat hij laf is. Ze zeggen dat hij alleen maar aan geld denkt. Als de vijand Andorra binnen valt ontstaan er grote problemen voor de Jood. Zullen de Andorranen ‘hun’ Jood beschermen tegen de vijand? Wie is er laf? En wat zou jij gedaan hebben?

Andorra Toneelvoorstelling 't Hondje van Mary

Script: Max Frisch, 1954
Regie: Stephanie Hermes
Opgevoerd: 4, 5, 6 juni 2004
Locatie: Muiderpoorttheater
Extra voorstelling oktober 2004 in Maastricht
Rolverdeling:
William: Andri
Daan: leraar
Catelijne: Barblin, meubelmaker
Cora-Yfke: pater, moeder, waard
Jackie: dokter, vreemde dame
Martijn: soldaat, gezel
Sandra: de Iemand

‘Nu is het uw tijd, eerwaarde, om uw Jood te accepteren’ zegt Andri.

‘Hij kan zeker niet tegen een grapje. Kent u een Jood die een grapje kan waarderen? Nou ik niet!’ meent de dokter.

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de toneelcurssusen richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.