2015 | De Waan van de Dag

2015 | De Waan van de Dag

De Roode Bioscoop Amsterdam – Welkom allemaal in de studio van Nieuws van de Dag. Onze smaakvolle en spraakmakende talkshow met verrassende meningen en ontregelende inzichten. Deze avond staat een ding voorop, de inhoud. We zijn live en alles mag gezegd worden.

2015 | De Waan van de Dag 't Hondje van Mary | Toneelvereniging Amsterdam

 We zoeken steeds het randje op.
 Het zal goed voelen.
 Maar er zal ook spanning zijn.
 U zult zeker genieten.
 Dat inspireert ons en zullen wij overstralen.

Een voorstelling die u niet mag missen!
De Amsterdamse amateurtoneelvereniging zet alweer haar 18e toneelproductie op de planken, met oude bekende hondjes en met vele nieuwe puppy’s. En voor ‘t eerst speelt de toneelgroep in het leukste theater van Amsterdam, de Roode Bioscoop.

 Donderdag 28 mei 2015
 Vrijdag 29 mei 2015
 Zaterdag 30 mei 2015
 De Roode Bioscoop | Amsterdam

Toneelvereniging ‘t Hondje van Mary, al jaren een bekende verschijning in de wereld van het Amsterdamse amateurtoneel, kreeg vorig jaar met de voorstelling “Ten Liefde” vele lovende woorden. Met dit nieuwe stuk, De Waan van de Dag, gebaseerd op de huidige mediawereld, speelt de groep in op de verwevenheid tussen media en politiek. En de grillige wanen en beelden die daardoor kunnen ontstaan. Grillig, amusant en herkenbaar.

We zijn live en alles mag gezegd worden.

 Donderdag 28 mei 2015
 Vrijdag 29 mei 2015
 Zaterdag 30 mei 2015
 De Roode Bioscoop | Amsterdam
Spelers:
Robbert Voges
Guido Rus
Wia Rijpkema
Shirley Mehilal
Deborah Rooth
Sylvia Bensdorp
Matthijs de Visser
Ingrid Roos
Hans Eenhoorn

[huge_it_gallery id=”10″]

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de cursus amateur toneel Amsterdam richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.