Vrij naar Federico Garcia Lorca

Vrij naar Federico Garcia Lorca

In goede maar ook zeker in kwade zin

Federico Garcia LorcaHij was onconventioneel, kritisch en temperamentvol… Federico Garcia Lorca. Dat past wel bij amateur toneel gezelschap ‘t Hondje van Mary!

nov 2015 – We hebben een toneelstuk gekozen en vanaf komende dinsdag gaan we weer hard aan het werk om in mei 2016 een prachtige toneelvoorstelling neer te zetten voor het Amsterdamse publiek!

De Amsterdamse amateurtoneelvereniging zet alweer haar 19e toneelproductie op de planken, met oude bekende hondjes en nieuwe puppy’s.

‘t Hondje van Mary speelt Koekoek op de tak

Een schoenlappersvrouwtje, roddelende buurvrouwen, een Amsterdamse volkszanger en een geile burgemeester. Enkele van de figuren die hun opwachting maken in deze tragikomedie van toneelvereniging `t Hondje van Mary.

Een voorstelling die je niet mag missen!

‘t Hondje van Mary is een amateur toneelgezelschap waar diversiteit van spelers, diepgang, humor en aandacht voor tekstbehandeling de meest belangrijke factoren zijn. Jaarlijks wordt er aan een bestaand toneelstuk gewerkt, een eigen bewerking van een bestaand toneelstuk. De voorstellingen van ‘t Hondje van Mary kenmerken zich door respect voor het bestaande stuk met een originele draai. Zo maken wij o.a. gebruik van multimediale kenmerken tijdens de theater voorstellingen.

Tijdens de toneelcurssusen richten wij ons op het concept ‘storytelling’. De wekelijkse toneelworkshops hebben dan ook deze invalshoek. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar voor het Amsterdamse publiek.