‘the course of true love, never did run smooth’

‘the course of true love, never did run smooth’

oktober 2013 | Na onze voorstelling Emergo in mei 2013 hebben we een zomerpauze gehad om in september de krachten weer te bundelen. Een nieuwe start, we mochten namelijk regisseur Kitty Relleke verwelkomen in onze toneelvereniging. Een goedlachse, professionele regisseur, afgestudeerd van de toneelschool Amsterdam. Ze werkt met dansers, VJ’s, muzikanten en acteurs. Typerend voor haar voorstellingen is het brengen van verhalen in verschillende dimensies vanuit het hart, met passie en respect voor het verhaal op zich. We zijn weer begonnen!

Een hechte groep toneelspelers en een nieuwe regisseur. Dat is wennen. Zeker wanneer je bedenkt dat de welbekende hondjes flink blaffen. Het liefst allemaal tegelijkertijd. Kitty wist hier de charme van in te zien en heeft ons zelfs flink weten te temmen. Zo is onze voorstelling, compleet tegen de traditie in, op dit moment af! Dat betekent dat we nog een handjevol repetities hebben om doorlopen te organiseren en de puntjes op de ‘i’ te zetten.

2014 | Ten Liefde

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een bestaand stuk te spelen. Een bijzonder stuk van schrijver Ko van den Bosch. Een typisch stuk van zijn hand; absurdistisch, humoristisch, rauw, dramatisch en ontroerend. Een verhaal waarin iedereen zich kan herkennen. Het overkoepelende thema is namelijk liefde, met alle facetten die daarbij horen. Want, wat als je iemand ontmoet die zo mooi, zo lief, zo leuk is, dat die persoon de wereld op haar grondvesten laat trillen? Dat de liefde zo sterk is dat het je raakt als een klap in je gezicht, om je vervolgens te laten verdwijnen in een mist van geluk? We spelen; Ten Liefde. Een moderne variant van Shakespeare’s Romeo en Julia. De oplettende bezoeker zal dan ook een paar literaire knipogen ontdekken naar het bekende toneelstuk uit 1597.

We zijn ontzettend trots op onze interpretatie van dit verhaal. We zullen nog niet veel verklappen, maar laten we zeggen dat het publiek zich in een rollercoaster van emotie zal wanen, waarbij de spelers de taboe’s van de liefde niet schuwen. Of zoals William Shakespeare het zelf zou zeggen; ‘the course of true love, never did run smooth’.

Wij hopen jullie te zien tijdens onze voorstelling 15, 16 en 17 mei 2014 in het Pleintheater in Amsterdam!