Toneelcursussen voor amateurs

Toneelvereniging ’t Hondje van Mary te Amsterdam

Toneelcursussen voor amateurs in Amsterdam

Een geweldige kans om kennis te maken met amateurtoneel is het volgen van een toneelcursus bij toneelvereniging ’t Hondje van Mary. In de toneelcursus komen diverse facetten van toneelspelen aan de orde. Tijdens de cursus zet je samen met je medecursisten/spelers een mooie toneelvoorstelling neer waarvan het publiek mag genieten. De theaterstukken zijn op basis van improvisatie, een eigen script of op basis van een bestaand toneelstuk welke wordt bewerkt.

Het uiteindelijke doel van de cursus is een volwaardige theatervoorstelling in een theater in Amsterdam. Daarnaast gaat het om het delen van acteerervaringen en speelplezier met elkaar en voor het Amsterdamse publiek.

De toneelcursus is bedoeld voor alle Amsterdammers vanaf 18 jaar die serieus met toneel willen bezig zijn en gemotiveerd zijn om mee te spelen in een professioneel toneelstuk. Acteurs die zich aansluiten bij onze toneelvereniging blijven dikwijls jarenlang lid.

Is toneel spelen iets voor jou?

Toneelvereniging ’t Hondje van Mary repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19:30- 22:00 uur in een studio op de Brouwersgracht in Amsterdam. Tijdens de wekelijkse repetities ben je onder begeleiding van een professionele regisseur bezig met je lichaamshouding, hoe beweeg je en waar sta je op het podium. Je leert over het gebruik van je stem, het laten doorklinken van emoties en de daarbij behorende gezichtsuitdrukkingen. Je kruipt steeds meer in je rol en uiteindelijk word je degene die je uitbeeldt en speelt.

De eerste toneelrepetities kenmerken zich doorgaans door improvisatie- en warming up technieken. Als de rolverdeling bekend is, worden speltechniek en enscenering verfijnd en worden de rekwisieten, beelden en decors uitgewerkt.

Daarnaast worden er enkele extra repetities ingepland op een dagdeel van een zaterdag of zondag. Tevens is er een toneelweekend van anderhalve dag op een locatie buiten Amsterdam. De toneelgroep speelt tot slot drie voorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag in een theater in Amsterdam. Voor alle activiteiten is deelname verplicht.

Is toneelspelen iets voor jou?
Wil je ontdekken of je talent hebt? Ben je een ervaren acteur en wil je meer leren? Maak gebruik van het inschrijfformulier:

 INSCHRIJVEN TONEELCURSUS 

Vanaf september 2021 worden weer nieuwe toneelcursussen aangeboden. Audities vinden plaats in januari op een dinsdagavond.

video  |  bekijk een impressie van de toneelrepetities

.
2013 | Emergo